ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angela Merkel, protagonista unui spot publicitar pentru o revistă germană. Cancelarul german nu apare într-una din întrevederile cu liderii planetei, ci ca lesbiană.

Un filmuleț care promovează mariajele gay în Germania, după modelul Americii, a provocat polemici. În el apare sosia Angelei Merkel, în fața unei ferestre, în timp ce la radio se aude știrea: ”63% dintre cei chestionați s-au declarat în favoarea căsătoriilor între persoane de același sex”.
 
Camera de filmat se mută apoi în interiorul unui apartament. Imaginile sunt alb și negru. Se poate vedea un pat, pe marginea căruia stă o femeie. Care seamănă cu Angela Merkel. Lângă ea, o altă femeie se apropie să o sărute și să o îmbrățișeze. Scena se repetă. 
 
Nu este vorba de un fim trucat sau de o glumă, ci de un spot publicitar pentru lansarea unei noi reviste germane pentru lesbiene, scrie ziarul italian La Stampa.
 
Revista se numește ”Straight” și va apărea în Germania din 22 iulie. Iar cei care scot pe piață revista au vrut astfel să ironizeze declarația recentă a cancelarului german.  Angela Merkel a afirmat de curând că este împotriva oricărei discriminări, dar că, pentru ea, unicul mariaj posibil este acela între un bărbat și o femeie, sugerând astfel că respinge ideea legalizării căsătoriilor între persoane de același sex.