ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Popularitatea premierului Alexis Tsipras a depășit granițele Greciei. Și s-a răspândit în Turcia, în ciuda relațiilor nu tocmai bune dintre Atena și Ankara. O companie turcă a luat inițiativa de a transforma numele Tsipras într-un brand comercial.
 
O companie din Turcia a achiziţionat drepturile comerciale pentru numele Tsipras, urmând să transforme numele premierului grec într-un brand, relateaza site-ul protothema.gr. Sursa citată nu menţionează numele companiei, dar comentează că este posibil ca imaginea premierului grec Alexis Tsipras să apară în curând pe tricouri, la fel ca idolul său din copilărie, liderul marxist Che Guevara.

Alexis Tsipras a preluat puterea la 25 ianuarie, cu programul anti austeritate, fiind considerat de unii un „Che Guevara modern şi europenizat", hotărât să „zdruncine barca" politicii europene.

De altfel, un ziar local din Turcia relata la acea vreme că familia lui Tsipras ar fi originară din Turcia, potrivit ediţiei electronice a cotidianului Hurriyet.

Conform unui oficial local turc, citat de ziarul Hudut, Tsipras i-a spus în 2010, în timpul unei vizite în regiune, că se simte ca acasă în Turcia, pentru că familia sa este originară din Babaeski, un sat din provincia Kirklareli.