ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este una dintre cele mai scandaloase declaraţii făcute de un politician român în ultima vreme.

Nu există semnul egal între un cetăţean oarecare şi un demnitar, susţine un deputat PSD. I se pare de-a dreptul de bun simţ ca parlamentarii să aibă pensii speciale. 

Reporter: De ce aţi votat pentru pensiile speciale ale parlamentarilor?

Marius Manolache, deputat PSD: Pentru că e un lucru de bun simţ.

Reporter: Cum explicaţi unui om de acasă că e vorba de bun simţ să aveţi pensie de 4.000 de lei?

Marius Manolache, deputat PSD: Dar nu e vorba de pensie, este un supliment. Sincer, nu mi se pare o chestiune extraordinar de ridicolă, având în vedere că un supliment de 1.000 de lei sau 1.200 de lei ar însemna foarte mult.

Reporter: Sunt oameni care nu au 1.200 de lei după 40 de ani de muncă...

Marius Manolache, deputat PSD: Da, dar nu sunt înalţi demnitari. Mi se pare respect faţă de cei care vin în Parlament, calitatea de înalt demnitar nu o poate avea toată lumea. Deci, eu nu cred că putem să punem egalitate între un demnitar, înalt funcţionar public, care are o răspundere extraordinară, sigur fiecare în limitele funcţiei pe care o are, şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer, medic.