ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scleroza laterală amiotrofică, cunoscută şi ca „boala Lou Gehrig", se manifestă prin lipsa coordonării membrelor, pierderea motricităţii şi probleme de vorbire.

Nu se cunosc cauzele bolii, nici un tratament pentru aceasta. Iar, conform unor studii realizate în Italia, fotbaliştii sunt mai predispuşi la SLA.

Cu această maladie nemiloasă se luptă din luna ianuarie şi slovacul Marian Cisovsky, fost jucător în Liga 1 la Poli Timişoara între 2008 şi 2011.

De la Poli a ajuns la Viktoria Plzen, unde a rămas până la aflarea vredictului. Fundaşul nu a fost uitat de către coechipieri, care au câştigat al treilea titlu din istorie în Cehia.

"Sunt un om dur, însă am avut lacrimi în ochi când l-am văzut pe Marian. Aş fi în stare să renunţ la titlu în schimbul sănătăţii lui. Nici nu aş sta pe gânduri, însă nu se poate aşa", a declarat antrenorul Viktoriei Plzen, Miroslav Koubek.