Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de ninsori, valabilă joi pentru zonele de munte. În intervalul 30 noiembrie - 1 decembrie, la altitudini mai joase, sunt anunțate precipitații mixte.

Avertizarea intră în vigoare joi, la ora 2.00, și este valabilă până vineri, la ora 2.00.

„La munte vântul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depăși 60...65 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitațiile vor fi mixte și se va forma polei. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat și pe litoral, de până la 60...70 km/h. În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei și local în Transilvania va ploua, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp, iar pe spații restrânse se va semnala polei", spun meteorologii.

De asemenea, joi, între orele 06:00 și 22:00 va fi în vigoare un cod galben de ninsoare la munte.

„În județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Sibiu, Alba și Hunedoara vântul va avea intensificări susținute, cu viteze ce vor depăși la rafală 70...80 km/h, iar pe creste 90 km/h. La altitudini mari se va depune strat consistent de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită", transmite ANM.

„De 1 Decembrie vom avea in București o vreme închisă si, cel mai probabil cu ploaie. Deocamdată nu ne năpădeste ninsoarea aici de 1 Decembrie. Ninsorile tot la munte rămân”, a explicat meteorologul de serviciu.