Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare meteo de ninsori, lapoviță, ploi și vânt puternic în întreaga țară, valabilă până miercuri seara.

Potrivit meteorologilor, intervalul 15 ianuarie, ora 20:00 - 17 ianuarie, ora 20:00 va debuta în cursul nopții de luni spre marți (15/16 ianuarie) și în primele ore ale zilei de marți (16 ianuarie) cu ninsori în general slabe cantitativ, pe arii relativ extinse în sudul și sud-estul teritoriului. De asemenea, pe litoral vor fi posibile precipitații mixte și polei.

Începând din după-amiaza zilei de marți (16 ianuarie) precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat și în lapoviță și ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și izolat 30 l/mp, cu precădere în zonele de munte și în sud-vest.

Local, se va semnala polei în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, apoi și în Muntenia, Moldova și posibil în Dobrogea.

În zonele de munte, temporar, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, în noaptea de marți spre miercuri (16/17 ianuarie) îndeosebi în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Vântul se va intensifica în regiunile vestice, unde temporar va atinge viteze de 50-55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă, rafalele vor depăși 70-80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În noaptea de luni spre marți (15/16 ianuarie) vremea se va menține geroasă în nordul, nord-estul și centrul țării.

ANM precizează că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ar putea actualiza informarea emisă luni.