ANM a emis o atenționare cod galben de ploi însemnate cantitativ, vijelii și grindină, valabilă pentru 27 de județe.

În sud-vestul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona montană instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie și va cădea grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

În restul teritoriului astfel de fenomene se vor manifesta temporar și pe spații restrânse, potrivit ANM.

În regiunile sudice, vremea se va menține caniculară, cu maxime în jurul a 36 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge frecvent și local va depăși pragul critic de 80 de unități în zonele de câmpie și podiș. În noaptea de sâmbătă spre duminică, 18/19 iunie, temperaturile minime vor fi caracteristice unei nopți tropicale.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.