Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare nowcasting de ploi și vânt pentru mai multe zone din țară.

Până la ora 17.20, în jumătatea de nord a județului Giurgiu, județul Ilfov, inclusiv zona Municipiului București, se vor semnala grindină de mici dimensiuni, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, averse ce vor cumula izolat peste 15...20 l/mp și frecvente descărcări electrice.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a extins codu roșu la nouă județe: Harghita, Covasna, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Iași, Vaslui și Galați.

”Cele mai afectate din punct de vedere al fenomenelor periculoase sunt Vaslui, Galați, Bacău și Vrancea. Mâine, în funcție de situație, avertizarea va fi reactualizată”, a precizat Daniela Rădulescu, directorul Institutului.

Codul portocaliu a fost restrâns la patru județe  Neamț, Bacău, partea de munte a județului Vrancea și Vaslui, a declarat directorul ANM, potrivit b1.ro. La rândul său, directorul INHGA a susținut că a fost extins codu roșu la nouă județe: Harghita, Covasna, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Iași, Vaslui și Galați.

Polițiștii, pompierii, jandarmii, polițiștii de frontieră și toate autoritățile locale au intervenit până acum în 89 de localități din șapte județe pentru a limita efectele atenționărilor meteo și hidro emise până acum. 200 de oameni au fost evacuați. Petre Tobă a precizat că, în pofida eforturilor depuse, au fost înregistrate și două decese, în Bacău și Vrancea.

Circulația pe Drumul Național 2 a fost oprită pe o porțiune de trei kilometri, între localitățile Adjud și Ruginești. De asemenea, circulația pe magistrala CFR 500 a fost oprită tot în dreptul localității Ruginești.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews