Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o informare meteo de precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

Astfel, pâna la data de 9 februarie, ora 11, vor fi precipitații în toate regiunile. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp, iar în sudul Moldovei, Muntenia și Dobrogea, dar și în zonele deluroase și montane din restul teritoriului se vor cumula pe arii restrânse peste 30...40 l/mp.

În jumătatea de nord a Moldovei, dar și la munte, la altitudini mari vor predomina ninsorile, iar în vestul, nord-vestul și centrul teritoriului precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare. În regiunile sudice și sud-estice (inclusiv în zona Municipiului București) la început vor fi mai ales ploi, iar din a doua parte a zilei de miercuri (8 februarie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Pe spații restrânse, cu precădere în sudul și centrul Moldovei și în nordul Munteniei, vor fi depuneri de polei.

Temporar vântul va avea intensificări în sudul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și local în Oltenia, cu viteze ce vor depăși la rafală 50...55 km/h și izolat 65 km/h.

De asemenea, până pe 8 februarie, ora 11, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași, precum și în zona de munte a județelor Bacău și Vrancea va ninge și se va depune strat nou de zăpadă de 10...20 cm.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews