Meteorologii au avertizat că vremea se răcește accentuat în toată țara, de luni până miercuri seara, în vest, centru și nord vor fi ploi, iar în zona montană, treptat, începând din a doua parte a zilei de marți, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

 Potrivit informării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, de luni, ora 23.00, până miercuri, la aceeași oră, în vestul, centrul și nordul țării, temporar va ploua și se vor totaliza local peste 20 de litri pe metru pătrat și izolat 40 - 50 de litri pe metru pătrat.

În zona montană, treptat, începând din a doua parte a zilei de marți, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar mai ales în masivele din nordul teritoriului se va depune strat de zăpadă.

Pe spații restrânse și pentru scurt timp sunt posibile precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare în Dealurile de Vest, în Maramureș, în nordul și estul Transilvaniei, precum și în nordul Moldovei.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor și va avea viteze mai mari în cele vestice, sud-vestice și la munte, unde la rafală se vor depăși 50 - 60 de kilometri pe oră, iar pe crestele montane va sufla tare.

Temperaturile vor scădea accentuat, iar în regiunile intracarpatice și în jumătatea de nord a Moldovei, miercuri și joi, vremea va fi deosebit de rece.