Temperaturile vor ajunge la 28 de grade Celsius în anumite regiuni, în zilele de marți și miercuri, cu 10 grade Celsius mai mult decât ar fi normal pentru această perioadă, a declarat pentru MEDIAFAX, meteorologul Adrian Boariu.

 Potrivit ANM, marți vor fi valori maxime de 11- 12 grade Celsius pe litoral, de 28 de grade Celsius în sud-vestul României, iar în București vor fi temperaturi chiar și de 27 de grade Celsius.

"Pentru ziua de miercuri, vremea se va menține mult mai caldă decât normalul pentru această perioadă, adică vom avea 13 grade Celsius în zona de țărm a Dunării și de 28 de grade Celsius în sud-vest și sudul extrem al țării", a declarat meteorologul Adrian Boariu pentru MEDIAFAX.

Temperaturile sunt cu 10 grade Celsius peste cele care ar fi normale în această perioadă, a mai spus meteorologul.

"O explicație ar fi faptul că dinspre partea de nord a Africii este o circulație a aerului din sector predominant sudic, care avansează o masă de aer foarte clad. Influența acestei mase de aer foarte cald, combinat cu o perioadă mai lungă de strălucire a soarelui duce la aceste temperaturi ridicate, care nu sunt normale pentru această perioadă", a mai spus Boariu.