Meteorologii au emis Cod galben de instabilitate admosferică, ploi și intensificări ale vântului în zonele montane, în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Munteniei, nordul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea, valabil de la ora 10.00 până la ora 23.00. Potrivit Administrației naționale de Meteorologie (ANM), instabilitatea atmosferică se va menține în toată țară de joi seară până vineri dimineață. 

Meteorologii au emis joi atenționare de Cod galben de instabilitatea atmosferică, în zonele montane, în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Munteniei, nordul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea.  

În aceste zone vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă care vor depăși local 20...30 l/mp și pe spații restrânse 50...60 l/mp. 
Potrivit ANM, se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină mai ales în sud-estul teritoriului. 
Atenționarea de Cod galben este valabilă până la ora 23.00, în schimb instabilitatea atmosferică se va menține pe tot parcursul nopții, până vineri, la ora 10.00, în Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, vor mai fi averse, iar cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 35...40 l/mp. 

Pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice, iar vântul va prezența intensificări temporare îndeosebi în Moldova, Bărăgan și Dobrogea, cu viteze la rafală de 50...55 km/h.

Parcul Natural Putna, devastat de o ploaie îngheţată