Meteorologii au emis Cod galben de instabilitate admosferică, ploi și intensificări ale vântului în zonele montane, în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Munteniei, nordul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea, valabil de la ora 10.00 până la ora 23.00. Potrivit Administrației naționale de Meteorologie (ANM), instabilitatea atmosferică se va menține în toată țară de joi seară până vineri dimineață. 

Meteorologii au emis joi atenționare de Cod galben de instabilitatea atmosferică, în zonele montane, în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Munteniei, nordul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea.  

În aceste zone vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă care vor depăși local 20...30 l/mp și pe spații restrânse 50...60 l/mp. 
Potrivit ANM, se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină mai ales în sud-estul teritoriului. 
Atenționarea de Cod galben este valabilă până la ora 23.00, în schimb instabilitatea atmosferică se va menține pe tot parcursul nopții, până vineri, la ora 10.00, în Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, vor mai fi averse, iar cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 35...40 l/mp. 

Pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice, iar vântul va prezența intensificări temporare îndeosebi în Moldova, Bărăgan și Dobrogea, cu viteze la rafală de 50...55 km/h.

Parcul Natural Putna, devastat de o ploaie îngheţată


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews