Administrația Națională de Meteorologie a transmis o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă importante, intensificări ale vântului, în intervalul 19 aprilie, ora 22 – 20 aprilie, ora 22.

 În intervalul menționat, în regiunile sudice, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În Oltenia, mare parte din Muntenia și sudul Transilvaniei vor fi ploi, mai ales averse, ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local  25 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Viteza vântului va depăși 60...65 km/h, mai ales în Oltenia, iar la munte va sufla tare, cu peste 70...80 km/h.

Procesul de răcire va continua și pe parcursul zilei de miercuri, 20 aprilie, vremea devenind răcoroasă pentru această dată. În diminețile zilelor de joi 21 aprilie și vineri 22 aprilie, se va produce brumă local în depresiunile intracarpatice și Subcarpații Getici și izolat în restul țării.