Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de caniculă, disconfort termic accentuat și instabilitate atmosferică, fenomene care se vor manifesta începând de vineri până duminică.

 Vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară în vestul și în sudul țării, iar disconfortul termic se va accentua treptat, avertizează ANM. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, vineri, local în sud, sud-est și izolat în celelalte regiuni, iar sâmbătă, în cea mai mare parte a teritoriului.

Îndeosebi în zonele de deal și de munte, mai ales în cursul după-amiezelor și al serilor, vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină, potrivit meteorologilor.

Începând de duminică, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua și va cuprinde majoritatea regiunilor.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.