Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității, luni, estimările evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru toate regiunile României, pe scurt prognoza meteo în intervalul 27 martie - 9 aprilie.

Astfel, în Banat, la începutul intervalului de prognoză, vremea se va încălzi, ajungând spre mijlocul primei săptămâni să fie mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 19...20 de grade. După o răcire de scurtă durată, începînd din 31 martie, această medie se va încadra în limite apropiate de normele perioadei, respectiv între 16 și 18 grade. Temperaturile minime vor crește și ele, de la o medie de 1...2 grade până la 6...7 grade în jurul datei de 30 martie. Apoi media acestora va scădea până spre 2...3 grade în ultima noapte din martie, ulterior urmând să oscileze între 4 și 7 grade, deci și regimul termic nocturn va fi apropiat de cel normal pentru prima decadă a lunii aprilie. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 martie și si din nou, temporar, în timpul celei de-a doua săptămâni.

În Crișana, vremea se va încălzi treptat, ajungând spre mijlocul primei săptămâni să fie mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 19...20 de grade. Ulterior vor fi variații de la o zi la alta ale aceastei medii, care se va încadra în limite apropiate de normele perioadei, respectiv între 16 și 18 grade. Temperaturile minime vor crește și ele, de la o medie de 1...2 grade în prima noapte, până spre 6 grade în jurul datei de 30 martie, iar apoi se va situa între 4 și 7 grade, fapt ce semnifică și pentru regimul termic nocturn o evoluție apropiată de cea normală pentru prima decadă a lunii aprilie. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în cursul celei de-a doua săptămâni.

În Transilvania, în primele zile, vremea se va încălzi, ajungând mai caldă decât în mod normal, în data de 29 martie, când media temperaturilor maxime va fi de 18...19 grade. Ulterior unei răciri de scurtă durată, această medie se va încadra în limite apropiate de normele perioadei, respectiv între 13 și 17 grade. Temperaturile minime vor crește și ele, de la o medie de -2 grade în prima noapte, până la 3...4 grade în jurul datei de 30 martie. Apoi, media acestora va oscila între -1 și 4 grade, fapt ce semnifică și pentru regimul termic nocturn o situație apropiată de cea normală în prima decadă a lunii aprilie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în data de 30 martie și din nou, temporar, în intervalul 3-9 aprilie.

În Maramureș, vremea se va încălzi, devenind mai caldă decât în mod normal, în data de 29 martie, atunci când media regională a temperaturilor maxime va atinge 18...19 grade. După o răcire de scurtă durată în 30 și 31 martie, vremea se va încălzi din nou, apoi temperaturile diurne nu vor avea variații semnificative, iar mediile valorilor maxime vor fi de 16...18 gade. Temperaturile minime vor crește și ele, de la o medie regională în jurul a 0 grade în prima noapte, până la 5...6 grade în jurul datei de 30 martie. Apoi, media acestora va oscila între 2 și 5 grade, fapt ce semnifică un regim termic nocturn apropiat de cel normal din prima decadă a lunii aprilie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor sub formă de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 29 - 30 martie și temporar, pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

În Moldova, la începutul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va fi de 11 grade, iar pe 29 martie ea va ajunge la 19 grade. După două zile mai reci, vremea se va încălzi din nou astfel încât pe 2 aprilie media regională a maximelor termice va reveni la 19 grade. În timpul celei de-a doua săptămâni, aceeași medie se va încadra între 15 și 17 grade. Temperaturile minime vor crește și ele în următoarele zile, de la o medie în jurul a 0 grade în prima noapte, până la 6...7 grade în jurul datei de 30 martie. Vor urma două nopți cu minime termice apropiate de pragul înghețului, iar ulterior această medie va oscila între 2 și 5 grade, adică și regimul termic nocturn va fi apropiat de normalul primei decade a lunii aprilie. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 martie și din nou în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

În Dobrogea, intervalul 28-30 martie vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșit de martie, cu o medie a temperaturilor maxime de 17...18 grade. După o răcire de scurtă durată, această medie va crește treptat până la 14 grade pe 3 aprilie, pentru ca ulterior să se mențină apropiată de acestă valoare. Temperaturile minime vor crește și ele, de la o medie de 2 grade în prima noapte, până la 7 grade în jurul datei de 30 martie. Urmează o scădere de circa 5 grade, apoi până pe 3 aprilie media minimelor termice va crește spre 5...6 grade. Ulterior aceeași medie va oscila între 5 și 7 grade, fapt ce semnifică și pentru regimul termic nocturn o situație apropiată de cea normală în prima decadă a lunii aprilie. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 5-7 aprilie.

În Muntenia, procesul de încălzire a vremii va determina o medie regională a temperaturilor maxime de 20 de grade pe 29 și 30 martie. După o zi mai rece, din nou vremea se va încălzi, astfel încât pe 3 aprilie vor fi, în medie, temperaturi maxime de 18 grade. Ulterior, această medie se va încadra în limite apropiate de normele perioadei, respectiv între 16 și 18 grade. Temperaturile minime vor crește și ele, de la o medie de 1...2 grade în primele două nopți, până la 5...6 grade în jurul datei de 31 martie. După o noapte rece, această medie va urca treptat spre o medie de 4...6 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată pe 30 martie și în intervalul 4 - 7 aprilie.

În Oltenia, procesul de încălzire a vremii va determina o medie regională a temperaturilor maxime de 20 de grade pe 29 și 30 martie. După o zi mai rece, din nou vremea se va încălzi astfel încât pe 3 aprilie vor fi, în medie, temperaturi maxime de 19 grade. Ulterior, această medie se va încadra în limite apropiate de normele perioadei, respectiv între 17 și 19 grade. Temperaturile minime vor crește și ele, de la o medie de 0...2 grade în primele două nopți, până la 4...5 grade în jurul datei de 31 martie. După o noapte rece, această medie va urca treptat spre 4....6 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată pe 30 martie și în intervalul 3 - 7 aprilie.

La munte, până în data de 29 martie, vremea se va încălzi, asfel încât media maximelor termice va ajunge la valori în jurul a 10 grade. Zilele de 30 și 31 martie vor fi mai reci, dar ulterior media temperaturilor maxime se va încadra în limite apropiate de cele normale ale primei decade a lunii aprilie, respectiv între 6 și 8 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -2 și 2 grade, exceptând noaptea de 27 spre 28 martie precum și intervalul 30 martie – 1 aprilie, când această medie va fi de -4...-3 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare va fi mai ridicată în data de 30 martie și din nou în unele zile ale intervalului 3-8 aprilie.