Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo Cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zona montană înaltă, valabilă până duminică seara, în jurul orei 20.00.

Astfel, în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Orientali vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 60...70 km/h, iar pe creste 90 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Temporar vor mai fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, iar la altitudini mai mari de 1500 m, mai ales sub formă de ninsoare. Local se vor acumula cantități ce vor depăși 15...20 l/mp.

Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în Oltenia și Muntenia, de peste 55...60 km/h (inclusiv în zona municipiului București), iar pe crestele înalte ale Munților Apuseni acestea vor depăși 70...75 km/h.

De asemenea, ANM a emis o informare meteo de intensificări ale vântului și predominant ninsori la munte, precipitații mixte în Maramureș și Transilvania, valabilă până lini, la ora 17.00.

Conform informării, în zonele de munte, mai ales la altitudini mari, temporar vor fi precipitații sub formă de ninsoare, iar vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 55...65 km/h, iar pe creste va depăși 80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului se vor semnala în după-amiaza zilei de luni, 20 martie, și în sud-vestul teritoriului.

În vestul, centrul și nordul țării temporar va ploua, iar în Maramureș și Transilvania trecător vor fi precipitații mixte.

COD GALBEN de FURTUNI, PLOI şi GRINDINĂ. Buşteniul, inundat după o ploaie torenţială


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews