Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo Cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zona montană înaltă, valabilă până duminică seara, în jurul orei 20.00.

Astfel, în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Orientali vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 60...70 km/h, iar pe creste 90 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Temporar vor mai fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, iar la altitudini mai mari de 1500 m, mai ales sub formă de ninsoare. Local se vor acumula cantități ce vor depăși 15...20 l/mp.

Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în Oltenia și Muntenia, de peste 55...60 km/h (inclusiv în zona municipiului București), iar pe crestele înalte ale Munților Apuseni acestea vor depăși 70...75 km/h.

De asemenea, ANM a emis o informare meteo de intensificări ale vântului și predominant ninsori la munte, precipitații mixte în Maramureș și Transilvania, valabilă până lini, la ora 17.00.

Conform informării, în zonele de munte, mai ales la altitudini mari, temporar vor fi precipitații sub formă de ninsoare, iar vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 55...65 km/h, iar pe creste va depăși 80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului se vor semnala în după-amiaza zilei de luni, 20 martie, și în sud-vestul teritoriului.

În vestul, centrul și nordul țării temporar va ploua, iar în Maramureș și Transilvania trecător vor fi precipitații mixte.

COD GALBEN de FURTUNI, PLOI şi GRINDINĂ. Buşteniul, inundat după o ploaie torenţială