Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și brumă, valabilă până luni, la ora 10.00.

Astfel, precipitațiile se vor extinde treptat și vor cuprinde pe parcursul zilei de duminică (26 martie) centrul, sudul și estul țării unde se vor cumula pe arii restrânse 15...20 l/mp. Va ploua, iar în Transilvania și trecător în Moldova vor fi precipitații și sub formă de lapoviță sau ninsoare.

Îndeosebi pe parcursul zilei de duminică în majoritatea zonelor, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 50...60 km/h.

În a doua parte a nopții de dumincă spre luni și în dimineața zilei de luni, în regiunile intracarpatice și izolat în rest se va produce brumă.

De asemenea, ANM a emis un Cod galben valabil pentru Carpații Orientali și Meridionali, privind intensificări ale vântului și precipitații predominant sub formă de ninsoare.

Vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, local însemnate cantitativ, iar în special la altitudini de peste 1500 m se va depune strat mai consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 55...60 km/h, iar pe creste peste 70...80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.