Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineața, o atenționare cod galben de ploi, vijelii și grindină, valabilă pentru 33 de județe și pentru Capitală, până marți noaptea.
 
Potrivit ANM, de luni, de la ora 10:00, până marți, la ora 23:00 vor fi perioade de instabilitate atmosferică în 33 de județe și în Capitală.

Astfel, în sudul, estul și local în centrul țării și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp.

Județele vizate de atenționarea Cod galben sunt: Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamț, Suceava, Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Teleorman, Olt, Vâlcea, Gorj, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, București, Ilfov, respectiv parțial în județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș și Cluj. 

 În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 - 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 - 40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor. 

ANM precizează că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atenționarea și informarea emise luni.