Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenționare de cod galben de ninsori, valabil între 1 decembrie, ora 17.00 și 2 decembrie, ora 8.00 și un cod galben de vânt, valabil în intervalul 2 decembrie, ora 08.00 - 3 decembrie, ora 02:00.

 Este posibil să apară ninsori însemnate cantitativ și viscolite în zonele de munte, nordul și centrul țării;

În intervalul menționat, aria ninsorilor va cuprinde treptat toate zonele de munte, precum și regiunile nordice și centrale. Îndeosebi în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, cantitățile de precipitații vor depăși local 20...25 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent,.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală de 50...60 km/h și, mai ales în zona montană înaltă, peste 65...75 km/h, viscolind ninsoarea și reducând semnificativ vizibilitatea, inormează ANM.

 În Banat și Crișana se vor semnala precipitații mixte, ce vor favoriza, pe arii restrânse, formarea poleiului.

 Antenționare Cod Galben 2 decembrie-3 decembrie

În intervalul menționat, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia, informează ANM. Ne putem aștepta la intensificări ale vântului în vest, sud și est și pe arii restrânse polei, ninsori însemnate cantitativ și viscolite în zonele de munte, nordul și centrul țării.

În seara zilei de vineri, 2 decembrie și în prima jumătate a nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 decembrie), mai ales în Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări. Rafalele vor depăși 55...65 km/h și pe arii restrânse 70...75 km/h. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitații mixte care vor favoriza formarea poleiului.

Conform ANM, În nordul și centrul țării, dar mai ales în zonele de munte va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind și troienind zăpada.
         
Vântul va sufla tare, cu peste 90...100 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m, în zona înaltă a Carpații Meridionali