Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea se va răci accentuat, începând din această noapte când se vor înregistra temperaturi negative, în mai multe zone din țară. Totodată, sunt așteptate ninsori și intensificări ale vântului.

Astfel, în intervalul 19 martie, ora 03 – 20 martie, ora 08, meteorologii anunță că se vor înregistra temperaturi minime negative, brumă, precipitații mixte, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, valorile termice vor fi în scădere în majoritatea zonelor, dar în special în jumătatea de nord-est a țării, unde vremea va deveni rece pentru această perioadă din an. În noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 martie) se vor înregistra temperaturi preponderent negative, în depresiuni vor fi minime la limita gerului și pe suprafețe extinse se va produce brumă.

Se vor semnala precipitații în general slabe, sub formă de ninsoare în zona montană și mixte, la început local în nord, în est și în centru, apoi izolat și în partea de sud-est a teritoriului.

Vântul va avea intensificări la munte, dar temporar și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în Moldova, Dobrogea, Muntenia și vestul Olteniei, unde vor fi rafale de 55-60 km/h, informează ANM.