Luni noaptea, norii vor continua să stea departe de sud-estul țării, dar vor fi numeroși în restul zonelor. 

Ploile slabe vor cădea în Maramureș, Banat, Crișana și mai puțin în Transilvania, Oltenia și Moldova. Ceața va crea probleme spre dimineață în sud, sud-est și centru. Vântul va mai avea intensificări în Câmpia de Vest și în Moldova.

De marți, temperaturile încep să bată în retragere, iar cea mai evidentă răcire va fi în nordul Moldovei, unde, pe alocuri termometrele vor indica până la 5..6 grade. În schimb, în Lunca Dunării se vor mai atinge 18 grade după-amiază. Ploile vor fi mai frecvente în vest, sud-vest și centru, dar norii vor acoperi treptat toată țara. Vântul va fi alert în est și sud-est, precum și în vestul extrem.

De miercuri, ploile slabe vor prefera regiunile sudice și parțial cele centrale.

Vremea închisă va face ca temperaturile să rămână modeste peste tot, cu maxime în general sub 13 grade. Excepție va face ziua joi, atunci când soarele va mai apărea dincolo de munți, motiv pentru care în vest se vor mai atinge 15 grade Celsius. În zonele joase din nord-vest și centru, noaptea va fi ceață.

După un început de săptămână cu temperaturi ridicate, vremea se va răci brusc și în București. De miercuri, nu se vor mai depăși 9..10 grade, iar soarele va lipsi din zona Capitalei. În a doua parte a săptămânii vor crește și șansele de burniță, iar vântul va avea ușoare intensificări.

Se mai răcește vremea și la munte, însă câțiva fulgi de zăpadă vor apărea doar la altitudini mari în masivele estice. În rest, vor fi ploi slabe din loc în loc. Atmosfera mohorâtă va fi persistentă în masivele sudice și sud-vestice, în timp ce în rest, norii se vor mai rări, în special la mijlocul săptămânii.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews