Prima zi din săptămână va fi și cea mai caldă din această vară, avertizează meteorologii. 60 de grade va fi temperatura resimțită la nivelul solului! În 7 județe, dar și în Capitală, este cod portocaliu de caniculă.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de caniculă, valabilă luni, 1 august, pentru județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița și Ilfov și inclusiv municipiul București. Totodată, duminică este în vigoare o avertizare cod galben de caniculă.

Meteorologii avertizează că, în după-amiaza zilei de luni, 1 august, județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița și Ilfov, inclusiv municipiul București, se vor atinge local maxime termice de 38 de grade, iar izolat se vor înregistra valori în jurul a 39 de grade și, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Pe timp de caniculă nu trebuie să ne expunem la soare între orele 11 si 18, avertizează reprezentanții Serviciului de București Ilfov. Si hidratarea este extrem de importanta. Zilnic, trebuie sa consumam nu mai putin de 2 litri de apa sau sucuri naturale.

Bauturile alcoolice, cele care contin cofeina ori cele foarte dulci nu sunt recomandate, deoarece elimina apa din organism si accentueaza deshidratarea. Cat despre alimentație, fructele și legumele nu trebuie să lipsească din dieta noastra. O atenție specială trebuie acordată copiilor și persoanelor cu dizabilități.