Prima zi din săptămână va fi și cea mai caldă din această vară, avertizează meteorologii. 60 de grade va fi temperatura resimțită la nivelul solului! În 7 județe, dar și în Capitală, este cod portocaliu de caniculă.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de caniculă, valabilă luni, 1 august, pentru județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița și Ilfov și inclusiv municipiul București. Totodată, duminică este în vigoare o avertizare cod galben de caniculă.

Meteorologii avertizează că, în după-amiaza zilei de luni, 1 august, județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița și Ilfov, inclusiv municipiul București, se vor atinge local maxime termice de 38 de grade, iar izolat se vor înregistra valori în jurul a 39 de grade și, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Pe timp de caniculă nu trebuie să ne expunem la soare între orele 11 si 18, avertizează reprezentanții Serviciului de București Ilfov. Si hidratarea este extrem de importanta. Zilnic, trebuie sa consumam nu mai putin de 2 litri de apa sau sucuri naturale.

Bauturile alcoolice, cele care contin cofeina ori cele foarte dulci nu sunt recomandate, deoarece elimina apa din organism si accentueaza deshidratarea. Cat despre alimentație, fructele și legumele nu trebuie să lipsească din dieta noastra. O atenție specială trebuie acordată copiilor și persoanelor cu dizabilități.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews