Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru intervalul 21 mai - 3 iunie. Astfel, conform meteorologilor, în următoarele două săptămâni regimul termic va continua să fie oscilant. Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme în general caldă, dar și cu ploi sporadice, în timp ce săptămâna a doua de prognoză va aduce temperaturi ceva mai scăzute, dar și precipitații pe arii ceva mai extinse.

În Banat, vremea se va încălzi treptat, în primele zile, astfel încât până la data de 25 mai valorile maxime vor atinge, în medie, 28 de grade, iar cele minime în jur de 14 grade. Până în 30 mai, nu vor fi variații termice semnificative, însă după această dată temperatura aerului va marca o scădere spre valori diurne de 25 - 26 grade și nocturne, în medie, de aproximativ 13 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice (averse însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină) se vor semnala pe aproape întreg parcursul intervalului de prognoză.

În Crișana, temperatura aerului va crește de la o zi la alta, astfel încât, până în data de 25 mai, maximele se vor situa, în medie, în jurul valorii de 28 grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. Variațiile ulterioare nu vor fi semnificative, însă începând din 30 mai vremea se va răci treptat, ajungând la maxime de 24 de grade spre finalul intervalului. Minimele vor avea, în medie, același parcurs. Până la jumătatea primei săptămâni vor atinge valori de 13 - 14 grade, apoi vor coborî treptat spre 11 - 12 grade. Ploi de scurtă durată, asociate în general instabilității atmosferice, vor fi posibile aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar în jurul datei de 21 mai și, din nou, la începutul lunii iunie, acestea vor fi mai importante cantitativ.

În Transilvania, în intervalul 21 - 24 mai, un proces de încălzire continuă a vremii se va concretiza printr-o creștere a temperaturilor maxime până la valori, în medie, de 26 - 27 grade. În week-end, regimul termic diurn, în ușoară scădere, se va apropia de cel climatologic specific perioadei, respectiv maxime în jurul a 24 grade. Nu vor mai fi variații semnificative până în jurul datei de 30 mai, după care temperatura aerului va coborî spre 22 - 23 de grade. Minimele, destul de scăzute la începutul perioadei de referință, în medie regională de 6 - 8 grade, vor marca o creștere treptată, spre 10 - 11 grade până la finalul primei săptămâni, apoi vor fi în scădere, spre medii de 8 - 10 grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, însă ploi, pe arii extinse și local mai importante cantitativ se vor înregistra, cu o probabilitate mai mare, în zilele de 21 și 22 mai, precum și în perioada 25 mai - 3 iunie.

În Maramureș, vremea se va încălzi în intervalul 21 - 24 mai, urmând să devină mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, cu maxime ce se vor situa, în medie regională, în jurul a 28 de grade și minime de 11 - 12 grade. Ulterior, valorile vor scădea ușor spre maxime de 26 de grade și minime de 10 - 11 grade și apoi regimul termic va fi relativ staționar până în jurul datei de 30 mai. Staționaritatea în ceea ce privește valorile nocturne va dura până la sfârșitul perioadei de prognoză, în schimb valorile diurne vor marca o nouă de scădere, spre o medie regională în jurul a 24 de grade, în ultima zi. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată aproape pe întreg parcursul intervalului de prognoză, iar cantități de apă mai însemnate se înregistra, cel mai probabil, în perioada 31 mai - 3 iunie.

În Moldova, valorile termice diurne vor marca o creștere continuă în primele patru zile ale intervalului de prognoză, astfel încât vor ajunge în jurul a 29 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. În intervalul 24 - 26 mai vor fi în scădere, spre medii de 24 de grade, apoi vor avea variații relativ mici. Minimele nocturne, de la o medie regională de aproximativ 8 grade în noaptea de 22 mai, vor crește în intervalul următor, astfel că, în 25 mai, vor ajunge la o medie în jurul a 15 grade. Până în 27 mai, vor scădea din nou, spre 12 grade și ulterior se vor menține relativ staționare. Ploile se vor semnala cu totul izolat până în jurul datei de 25 mai, însă în a doua săptămână de prognoză va crește probabilitatea pentru averse, pe spații mai extinse.

În Dobrogea, temperatura aerului va fi în creștere treptată, în primele zile din interval, astfel încât, în data de 24 mai, media regională a maximelor va fi de 25 - 26 de grade, iar minimele de 16 - 17 grade. Ulterior, vremea se va răci până la medii ale valorilor diurne de 23 - 24 grade și de 13 - 14 grade a celor nocturne, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză nu se estimează că vor mai fi variații semnificative de la aceste valori. Până în jurul datei de 24 mai, ploile vor fi cu totul izolate și slabe cantitativ, iar după această dată se vor semnala cu caracter local.

În Muntenia, temperatura aerului va crește, astfel încât vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, în jurul datei de 24 mai, maximele vor atinge, în medie regională, 28 - 29 grade, apoi va marca o scădere treptată, până la valori de 24 - 25 de grade în ziua de 27 mai. După această dată, variațiile termice vor fi nesemnificative. Temperaturile minime vor debuta cu o scădere, la medii de 10 - 11 grade în 22 mai, apoi vor fi în creștere până la finalul primei săptămâni, când se prognozează a se înregistra 14 - 15 grade. După o scădere bruscă la valori de 12 grade în data de 28 mai nu vor mai avea variații importante. În prima săptămână din intervalul de referință, ploile își vor face apariția doar sporadic și cu totul izolat, însă pe parcursul celei de-a doua săptămâni, se vor semnala cu caracter local și aproape în fiecare zi.

În Oltenia, în perioada 21 - 24 mai, vremea se va încălzi semnificativ. Temperaturile maxime vor crește până la o medie regională de 26 - 27 de grade, pornind de la 22 de grade, la începutul intervalului de prognoză, iar creșterea minimelor termice va fi de la 12 grade, spre o medie de 14 grade. Temperatura aerului va marca, apoi, o scădere, spre medii diurne de 24 - 25 de grade, respectiv nocturne de 12 - 13 grade în data de 27 mai, iar în cea de-a doua săptămână de prognoză va fi relativ staționară în jurul acestor valori. Vremea va fi ușor instabilă în aproape tot intervalul de prognoză, însă probabilitatea de manifestare a instabilității atmosferice pe spații mai extinse va fi mai ridicată în zilele de 21 și 22 mai și, din nou, după data de 25 mai.

La munte, valorile diurne ale temperaturii aerului vor marca o creștere în perioada 21 - 24 mai, de la 11 grade la 17 grade, în medie regională. În zilele de 25 și 26 mai, acestea vor scădea, însă, spre 15 grade și se vor menține relativ staționare în jurul acestei valori până pe 30 mai, după care se estimează o nouă scădere ușoară, spre o medie de 14 grade. Același parcurs îl vor avea și valorile termice nocturne, respectiv o creștere de la o medie de 5 grade, în dimineața zilei de 21 mai, până la 9 grade, la sfârșitul nopții de 24 spre 25 mai. Se va consemna o scădere până în jurul valorii de 7 grade în cursul dimineților de 26 și 27 mai, pentru ca mai apoi să nu mai existe variații semnificative. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Astfel, aversele, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină, vor fi mai însemnate cantitativ în perioadele 25 - 29 mai și 30 mai - 3 iunie.