Meteorologii au emis o avertizare Cod Portocaliu de viscol puternic pentru Capitală și mai multe județe valabil vineri, de la ora 02.00 până la ora 18.00.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în a doua parte a nopții de joi spre vineri (05/06 ianuarie) și în cursul zilei de vineri (06 ianuarie), în municipiul București și în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70...85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m și local troienind zăpada.

Totodată ANM a emis o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului, ninsoare viscolită sau spulberată, valabilă de vineri, ora 20.00, până sâmbătă ora 10.00.

În intervalul menționat, în Dobrogea, Bărăgan și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge moderat cantitativ, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50…55 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, temporar viscolind și spulberând zăpada.
Unele intensificări ale vântului vor fi și în sud-vestul Olteniei, spulberând trecător zăpada depusă anterior.

Începând de vineri, 6 ianuarie și până la începutul săptămânii viitoare, în cea mai mare parte a țării vremea va fi geroasă atât noaptea, cât și ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 și -15 grade, mai precizează meteorologii.