Meteorologii au emis, duminică, atenționări de cod galben de ceață pentru 12 județe din estul și centrul țării, valabile până la ora 10.00, respectiv 11.00.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), este cod galben de ceață până la ora 10.00 în județele Vrancea, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Botoșani, Galați și Suceava.

Ceața determină scăderea vizibilității, local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri, iar fenomenul se va manifesta inclusiv pe E85, E58, E583, E581, precum și pe drumurile naționale și județene.

Sub cod galben de ceață este, până la ora 8.00, și județul Cluj, unde ceața determină scăderea vizibilității, local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Meteorologii au extins apoi codul galben de ceață până la ora 11.00 pentru județele Argeș, Dâmbovița și Prahova. În aceste trei județe se va forma și polei.

Trafic în condiții de ceață pe mai multe drumuri din 11 județe, polițiștii recomandă prudență

Traficul rutier se desfășoară, duminică dimineață, în condiții de ceață pe mai multe drumuri din județele Bacău, Botoșani, Cluj, Galați, Giurgiu,Iași, Olt, Neamț, Vrancea, Vaslui și Suceava. Pe trei drumuri naționale din Dolj este polei, iar polițiștii recomandă prudență.

Potrivit Centrului Infotrafic, se circulă îngreunat din cauza ceții pe numeroase artere rutiere din județele Bacău, Botoșani, Cluj, Galați, Giurgiu,Iași, Olt, Neamț, Vrancea, Vaslui și Suceava.

Pe raza județului Dolj se circulă cu dificultate din cauza poleiului pe DN 55 Bechet – Craiova, DN54 Bechet – Calafat și pe DN55A Bechet- Corabia.

Polițiștii recomandă echiparea mașinilor cu pneuri corespunzătoare, reducerea vitezei la 30 km/h în condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, folosirea sistemului de iluminare-semnalizare pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic, etc.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews