Meteorologii au emis, joi, o atenționare cod galben de ninsori abundente în opt județe din nordul țării. 

Avertizarea este valabilă începând de joi seară și până vineri după-amiază.

Județele aflate sub avertizare sunt: Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava, Botoșani și Neamț.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 8 februarie, ora 18:00 și 9 februarie, ora 17:00, în toate zonele de munte din județele avertizate va ninge, la fel și în regiunile nord-estice, nordice și centrale.

Local, în Carpații Orientali, precum și în nordul Moldovei, Maramureș și în estul Transilvaniei, cantitățile de precipitații vor atinge 15 - 20 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă.

Începând cu primele ore ale zilei de vineri (9 februarie), vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45 - 55 km/h, dar și pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65 - 70 km/h.

De asemenea ANM informează că, mai ales pe parcursul zilei de vineri, intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în regiunile sudice, sud-estice și centrale, cu viteze în general de 50 - 55 km/h. 

A nins în Florida pentru prima dată în ultimii 30 de ani


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews