Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenționare Cod galben de ninsori și viscol valabilă până miercuri noapte în zona montană a 24 de județe, respectiv o informare de precipitații mixte și intensificări ale vântului în întreaga țară.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 11 februarie, ora 22:00 - 13 februarie, ora 2:00, în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1.500 metri, unde temporar rafalele vor depăși 80 - 90 km/h și va fi viscol.

De asemenea, începând de luni seară, de la ora 20:00, și până miercuri, la ora 10:00, va fi în vigoare o informare meteo de vreme rea. Astfel, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp.

La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat, precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie), apoi vor fi mai ales ninsori. Temporar, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60 - 70 km/h.