Treisprezece județe din sud-vestul, sudul și centrul țării vor fi, marți, sub avertizare cod galben de ploi, iar de luni seară, în aproape toată țara va ploua, vântul se va intensifica mai ales în regiunile sudice și sud-estice, iar la munte precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

 Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, de luni, ora 22.00, până marți, la ora 20.00, va ploua pe arii extinse în special în sudul, centrul și estul țării, unde cantitățile de apă vor depăși local 15 - 20 de litri și izolat 30 de litri pe metru pătrat. Ploile vor avea și caracter de aversă și pe suprafețe restrânse se vor semnala descărcări electrice.

La munte, la altitudini mari, îndeosebi în nordul Carpaților Orientali, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul se va intensifica mai ales în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze de 55 - 60 de kilometri pe oră, iar pe crestele montane rafalele vor depăși temporar 70 - 80 de kilometri pe oră.

Începând din noaptea de luni spre marți și până marți, la ora 14.00, 13 județe vor fi sub avertizare cod galben de ploi, respectiv Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Brașov și Sibiu.

„În sudul Banatului, vestul și nordul Olteniei și în nordul Munteniei, precum și în Munții Banatului, Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 - 50 l/mp”, arată ANM în avertizarea cod galben.

Ploile vor continua și în următoarele zile, iar temperaturile vor scădea accentuat în toate regiunile, astfel că în zilele de 9 și 10 noiembrie vremea va deveni rece pentru această perioadă din an, a precizat ANM.