Treisprezece județe din sud-vestul, sudul și centrul țării vor fi, marți, sub avertizare cod galben de ploi, iar de luni seară, în aproape toată țara va ploua, vântul se va intensifica mai ales în regiunile sudice și sud-estice, iar la munte precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

 Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, de luni, ora 22.00, până marți, la ora 20.00, va ploua pe arii extinse în special în sudul, centrul și estul țării, unde cantitățile de apă vor depăși local 15 - 20 de litri și izolat 30 de litri pe metru pătrat. Ploile vor avea și caracter de aversă și pe suprafețe restrânse se vor semnala descărcări electrice.

La munte, la altitudini mari, îndeosebi în nordul Carpaților Orientali, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul se va intensifica mai ales în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze de 55 - 60 de kilometri pe oră, iar pe crestele montane rafalele vor depăși temporar 70 - 80 de kilometri pe oră.

Începând din noaptea de luni spre marți și până marți, la ora 14.00, 13 județe vor fi sub avertizare cod galben de ploi, respectiv Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Brașov și Sibiu.

„În sudul Banatului, vestul și nordul Olteniei și în nordul Munteniei, precum și în Munții Banatului, Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 - 50 l/mp”, arată ANM în avertizarea cod galben.

Ploile vor continua și în următoarele zile, iar temperaturile vor scădea accentuat în toate regiunile, astfel că în zilele de 9 și 10 noiembrie vremea va deveni rece pentru această perioadă din an, a precizat ANM.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews