Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, ninsori și vijelii pentru 26 de județe din nordul, estul, vestul și centrul țării, valabilă de sâmbătă noapte până duminică seara.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, începând de sâmbătă după-amiază va ploua în toată țara, iar în vest, sud-vest, centru, nord și nord-est, cantitățile de apă vor depăși local 20-25 de litri pe metru pătrat și, pe arii restrânse, 50-60 de litri pe metru pătrat în zona montană și în Moldova.

Începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică și pe parcursul zilei de duminică, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în nord, nord-est, centru și trecător în vest.

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăși 50-60 de kilometri pe oră, iar la munte și în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova vor fi rafale de peste 60-70 de kilometri pe oră.

Avertizarea cod galben intră în vigoare sâmbătă, la ora 23.00 și este valabilă până duminică la ora 22.00, fiind emisă pentru județele Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Bacău, Neamț, Iași, Botoșani, Suceava, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Cluj și Sibiu, precum și pentru unele zone din județele Bihor, Arad, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea.

Potrivit avertizării cod galben, în regiunile nordice și centrale vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, în nord-est vor fi precipiații abundente sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 50-60 de kilometri pe oră.

În toate zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă consistent, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 60-70 de kilometri pe oră, iar pe creste 80-90 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews