Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenționare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zona înaltă de munte, valabilă din această seară în 15 județe din nord-vest, centru și sud-vest.

Conform prognozei, în intervalul 15 decembrie, ora 18:00 - 16 decembrie, ora 14:00, aria ploilor se va extinde în regiunile vestice, nord-vestice și parțial în cele centrale, iar vântul va avea temporar intensificări cu rafale de până la 55 - 65 km/h.

Cantitățile de apă vor depăși local 20 - 25 l/mp și izolat 30 - 35 l/mp în Maramureș, cea mai mare parte a Crișanei și a Carpaților Meridionali, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni. În zona montană înaltă va ninge, iar vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 80 - 90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Județele vizate de atenționarea Cod galben sunt: Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Botoșani, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Vâlcea, Gorj și Mehedinți.

Meteorologii precizează că intensificări ale vântului se vor semnala și pe crestele din restul zonelor montane.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM precizează că va actualiza atenționarea emisă vineri.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews