Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenționare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zona înaltă de munte, valabilă din această seară în 15 județe din nord-vest, centru și sud-vest.

Conform prognozei, în intervalul 15 decembrie, ora 18:00 - 16 decembrie, ora 14:00, aria ploilor se va extinde în regiunile vestice, nord-vestice și parțial în cele centrale, iar vântul va avea temporar intensificări cu rafale de până la 55 - 65 km/h.

Cantitățile de apă vor depăși local 20 - 25 l/mp și izolat 30 - 35 l/mp în Maramureș, cea mai mare parte a Crișanei și a Carpaților Meridionali, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni. În zona montană înaltă va ninge, iar vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 80 - 90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Județele vizate de atenționarea Cod galben sunt: Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Botoșani, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Vâlcea, Gorj și Mehedinți.

Meteorologii precizează că intensificări ale vântului se vor semnala și pe crestele din restul zonelor montane.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM precizează că va actualiza atenționarea emisă vineri.