În 31 de județe din țară se va institui, vineri dimineață, cod galben de polei, favorizat de precipitațiile mixte moderate cantitativ, iar la munte vor fi intensificări ale vântului și ninsori viscolite, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

 Codul galben de polei va fi valabil de vineri, de la ora 5, până sâmbătă, la ora 12.

Județele afectate de codul galben sunt Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Sibiu, Mureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Harghita, Brașov, Argeș, Olt, Covasna, Neamț, Iași, Botoșani, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova și Dâmbovița.

Astfel, de vineri dimineață până sâmbătă la prânz, vor fi precipitații mixte asociate cu polei în vestul, centrul și nordul țării, iar în nord-vest și la munte cantitățile vor depăși 20 de litri pe metru pătrat.

În județul Caraș-Severin, la peste 1.800 de metri altitudine, vor fi intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși viteze de 90-100 de kilometri pe oră, viscolind zăpada.

În prima parte a zilei de vineri, poleiul va fi semnalat în Banat și Crișana, iar după-amiază, în Transilvania și nordul Moldovei.

De asemenea, poleiul se va depune și în Oltenia, vestul Munteniei și local în Transilvania și Moldova, în noaptea de vineri spre sâmbătă și în prima parte a zilei de sâmbătă, când va fi semnalat și în restul teritoriului.

La munte, vor fi ninsori moderate cantitativ și temporar viscolite. În noaptea de vineri spre sâmbătă, ninsorile se vor extinde în regiunile intracarpatice. Aici, vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului, iar rafalele vor ajunge la 70-80 de kilometri pe oră.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 de kilometri pe oră și trecător peste 70 de kilometri pe oră și în regiunile vestice în cursul zilei de vineri și în noaptea de vineri spre sâmbătă, potrivit meteorologilor.

ANM transmite și o informare meteorologică, potrivit căreia, de joi, ora 13, până vineri, la ora 5, la munte vântul va avea intensificări cu viteze de 60-70 de kilometri pe oră, iar pe creste, rafalele vor depăși temporar 80 de kilometri pe oră, viscolind și spulberând zăpada.

În regiunile sud-estice, sudice și centrale, vântul va sufla cu viteze de 45-55 de kilometri pe oră.

Va ninge în general slab cantitativ în după-amiaza zilei de joi, în zonele de munte și local în regiunele intracarpatice.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews