Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ninsoare, valabilă pentru 14 județe și Capitala, ce va intra în vigoare de joi seara, ora 23:00 și va fi valabilă până vineri, la ora 15.00. De asemenea, 16 județe se vor afla sub cod galben de ninsori însemnate de joi după-amiaza

Codul portocaliu care vizează ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută va afecta județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș (parțial), Teleorman, Dâmbovița (parțial), Prahova (parțial), Buzău (parțial), Giurgiu, Ialomița, Călărași, Brăila și Tulcea, precum și municipiul București.

Potrivit meteorologilor, în sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei, ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50 - 60 km/h și temporar 65 - 70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

Pe de altă parte, începând de joi de la ora 15:00, până vineri la ora 20:00, județele Timiș, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Covasna, Argeș (parțial), Dâmbovița (parțial), Prahova (parțial), Buzău (parțial), Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați și Constanța se vor afla sub avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece.

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45 - 55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată.

În sudul și în estul Dobrogei, precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

De asemenea, meteorologii avertizează că vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews