Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ninsoare, valabilă pentru 14 județe și Capitala, ce va intra în vigoare de joi seara, ora 23:00 și va fi valabilă până vineri, la ora 15.00. De asemenea, 16 județe se vor afla sub cod galben de ninsori însemnate de joi după-amiaza

Codul portocaliu care vizează ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută va afecta județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș (parțial), Teleorman, Dâmbovița (parțial), Prahova (parțial), Buzău (parțial), Giurgiu, Ialomița, Călărași, Brăila și Tulcea, precum și municipiul București.

Potrivit meteorologilor, în sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei, ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50 - 60 km/h și temporar 65 - 70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

Pe de altă parte, începând de joi de la ora 15:00, până vineri la ora 20:00, județele Timiș, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Covasna, Argeș (parțial), Dâmbovița (parțial), Prahova (parțial), Buzău (parțial), Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați și Constanța se vor afla sub avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece.

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45 - 55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată.

În sudul și în estul Dobrogei, precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

De asemenea, meteorologii avertizează că vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig.