Hidrologii au pus sub avertizare de  cod portocaliu de inundații râuri din județele Giurgiu și Teleorman, până la ora 12.00, interval în care vor fi și sub cod galben râuri din 12 județe.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INHGA), este cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: Neajlov (sector aval confluență Dâmbovnic – S.H. Călugăreni), Glavacioc (bazin mijlociu și inferior), Câlniștea - județele: Giurgiu și Teleorman.
 
Cele mai mari probleme sunt  în localitatea Dragănești Vlașca, din Teleorman. Aici, apa a inundat și un drum european. Astfel, circulația a fost restricționată pentru autovehiculelor mai mici de 3,5 tone, informează Știrile TVR.

În plus, 30 de locuințe, o bază sportivă și 21 de magazine au fost inundate.

În total, în Teleorman, sunt afectate 9 localități.  Peste 40 de case sunt inundate, iar sute de fântâni nu mai pot fi folosite. Autoritățile locale ți județene monitorizează situația.

De asemenea, a fost instituit cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna – județul Satu Mare, Crișul Negru – județele Bihor și Arad, Crișul Alb - județele Hunedoara și Arad, Bega Veche (județul Timiș), Timiș, Pogăniș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera – județele Caraș Severin și Timiș, Desnățui - județele Mehedinți și Dolj, Jiu, afluenții Motrului aval S.H. Broșteni - județul Mehedinți, Teslui – județele Dolj și Olt, Călmățui - județele Olt și Teleorman, Vedea – Teleorman, afluenții mici din bazinul inferior al râului Vedea - județele Olt, Argeș și Teleorman, Neajlov - județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Teleorman.

Avertizarea cod portocaliu expiră joi la ora 12.00, iar cea de cod galben la ora 18.00. Cu toate acestea, hidrologii atenționează că până vineri după-amiază sunt pericole de inundații în mai multe bazine hidrografice din sudul și vestul țării.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews