Într-o conferință de la sediul MAI, directorul general al Agenției Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a transmis mai multe date despre codul galben de ninsoare și viscol care a fost emis pentru jumătatea sudică a României, dar și despre evoluția vremii până marți.

"Cantitățile de precipitații nu vor fi foarte mari, dar aceastea vor fi combinate cu vant de 50-60 de km pe oră, dând aspectul de viscol. ANM poate da de mâine după-amiază un cod galben sau un cod de informare, depinde de cum vor evolua lucrurile. Asta pentru că ninsorile vor continua, dar nu cu vânt, ca în această seară.

Viteza vântului de mâine după-amiază până marți va fi mai mică și e posibil să fie informare, și nu cod galben.

Totodată cresc temperaturile. Spre exemplu, în București, în loc de -10, 12, vor fi -5,-6. Dar de marți după-amiază, în Banat, precipitațiile vor fi sub formă de ploaie. În noaptea de 5 spre 6 ianuarie, este posibil ca în Banat să apară poleiul. 

Timp de aproximativ 10 zile, vor fi temperaturi normale pentru luna ianuarie. Nu vom mai aveam -15, -20 de grade. Vor fi temperaturi până în -10", a declarat Ion Sandu, potrivit b1.ro.

De asemenea, în cadrul aceleiași conferințe, și secretarul de stat Raed Arafat a rugat ca persoanele fără adăpost să fie ținute în adăposturile de noapte, pentru a nu muri de hipotermie.