Temperaturile vor crește ușor pe parcursul săptămânii viitoare în toată țara, dar începând cu mijlocul săptămânii, se vor ivi norii, fiind așteptate ploi pe arii extinse, intensificări ale vântului și descărcări electrice, informează ANM.

„Săptămâna viitoare, avem parte de o vreme schimbătoare, pentru că luni și marți cresc temperaturile, vremea este ceva mai liniștită. Doar din loc în loc, vor fi ploi de scurtă durată, ploi de vară, la deal, la munte, mai puțin în celelalte regiuni. Însă începând cu seara de marți spre miercuri – miercuri, joi, vineri vor fi intervale cu averse și descărcări electrice. Totodată sunt așteptate cantități semnificative de apă, cel mai probabil la munte, în sud și în est iar în afară de ploi, pot să mai fie și intensificări ale vântului mai ales pe parcursul zilei de miercuri. Temperaturile cresc până marți când vor fi între 22 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în est, apoi miercuri scad, nu se mai depășesc 24 de grade decât în Dobrogea. Acolo sunt anunțate între 25 și 28 de grade, dar în mare parte din țară, miercuri se vor înregistra între 19 și 24 de grade. Așadar, va fi vreme mai rece decât în mod normal, iar de joi cresc treptat temperaturile. Spre sfârșitul lunii, începutul lui iulie, o să avem din nou valori normale pentru data din calendar”, a declarat pentru Mediafax, Meda Andrei, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În Capitală, temperaturile vor crește față de cele înregistrate pe parcursul weekend-ului. Începând de marți seară și aici sunt așteptate ploi, descărcări electrice, fenomene care vor dispărea spre sfârșitul săptămânii.

„În București, mâine va fi cer variabil, vom avea 27 de grade. În mod normal ar fi trebuit să avem 29. Marți, în prima parte a zilei va fi frumos, 26 de grade temperatura maximă, dar din a doua parte a zilei și noaptea crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Miercuri se răcește, doar 22-23 de grade maximele, ploi cu probabilitate ridicată pe tot parcursul zilei și a nopții. Vor fi și joi în continuare ploi, dar ceva mai bine. Poate se vede și soarele și o să mai crească temperatura până în jurul valorii de 27 de grade”, a adăugat meteorologul.

În același registru se va situa și vremea de pe litoralul Mării Negre sau la munte.

„Pe litoral, același scenariu. Luni și marți vom avea o vreme ceva mai bună, cu temperaturi între 24 și 26 de grade. Marți seara, miercuri, joi, chiar și vineri și nu este exclus nici sâmbătă să existe intervale în care să plouă. Maxima va fi între 25 și 27 de grade pe tot intervalul și în apa mării temperatura va fi puțin peste 20 de grade. La munte, luni și marți temperaturile sunt în creștere, dar apoi, până la sfârșitul săptămânii, sunt așteptate ploi în fiecare zi”, informează meteorologul din cadrul ANM.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews