Vremea va fi rece sâmbătă, dar ultima zi din an va aduce o ușoară încălzire, cu temperaturi de până la 10 grade în sudul țării pe timpul zilei și ploi de scurtă durată în centrul și nordul țării, în timp ce, în noaptea dintre ani, minimele vor coborî sub 0 grade doar în zonele montane. În București, în prima zi din 2018, vor fi în jur de 13 grade, mult mai cald decât ar fi normal pentru această perioadă, spun meteorologii. 

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, sâmbătă, vremea va fi rece, cu cer mai mult noros în toată țara și ploi de scurtă durată în sudul, estul și nord-estul țării, în timp ce, la munte, vor predomina ninsorile. Temperaturile pe timpul zilei vor fi cuprinse între 4 și 8 grade, mai mari în sud-est, iar minimele vor fi în jur de -3 grade, scrie News.ro. 

Duminică, în ultima zi din an, vremea se va încălzi ușor, temperaturile vor crește, ajungând chiar și la 10 grade Celsius în sudul țării, însă cerul va rămâne mai mult noros în partea de nord a țării, unde vor fi și ploi scurte, iar la munte va ninge.

În noaptea trecerii dintre ani, temperaturile vor scădea sub 0 grade doar în zonele montane, în timp ce în restul țării valorile termice nu vor coborî sub 4 grade. Va fi prezentă și ceața, dimineața, seara și pe timpul nopții, în zonele joase. Luni, în prima zi din an, temperaturile vor mai crește puțin, astfel că vor ajunge la 10 grade în Transilvania și chiar 13 în Muntenia și Oltenia, vremea fiind mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, înnorat, însă, în zonele de munte, dar și în nordul țării. În sudul Olteniei, spre seară, se va instala ceața. În ceea ce privește Capitala, sâmbătă cerul va fi mai mult noros și va ploua slab pe timpul zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 6 grade, iar cea minimă de 3 grade. 

Duminică, maximele vor fi de 8-9 grade, cu cer variabil și vânt slab, nu va ploua, iar noaptea dintre ani vor aduce temperaturi de 1 grad. În prima zi din an, și în Capitală vremea va fi caldă, cu temperaturi de 13 grade și cer senin. Vântul va sufla slab, iar pe timpul nopții valorile termice nu vor coborî sub 1 grad.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews