Plouă astăzi, chiar abundent în unele regiuni, apoi avem parte și de vreme mai bună, anunță Digi 24.

În sud și est temperaturile vor fi plăcute, dar în restul țării vremea va fi răcoroasă. Astfel, maximele vor fi cuprinse între 14 și 22 grade.

Ploile vor continua în Oltenia, Transilvania, Maramureș și la munte, iar pe spații mici se mai pot strânge peste 20 litri de apă pe mp. În celelalte regiuni, doar izolat va ploua slab.

În București, norii se vor înmulți din când în când, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va fi liniștit, iar presiunea aerului nu se va modifica semnificativ. La amiază, termometrele vor indica până la 21 de grade.

La munte, înnorările se vor accentua temporar și va ploua, izolat mai abundent. Dar, pe parcursul nopții, cerul va deveni variabil. Vântul va sufla cel mult moderat, iar temperaturile vor depăși ușor 10 grade doar pe Valea Prahovei.

La noapte cerul va deveni variabil, iar mâine și poimâine vremea va fi plăcută în mare parte din țară. Doar în sud-vest, în nord și pe la munte, mai ales după-amiaza și seara, vor fi ploi de scurtă durată. În schimb, de luni noaptea atmosfera va deveni instabilă și aversele vor cuprinde toată țara. În sud acestea vor fi însemnate cantitativ, iar temperaturile vor scădea considerabil.