Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se va răci la sfârșit de săptămână iar regimul termic se va apropia de cel specific acestei perioade din an în majoritatea zonelor.

Astfel, conform meteorologilor, în jumătatea de nord-est a țării, răcirea va fi mai accentuată. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări trecătoare, îndeosebi după-amiaza și seara, mai ales în zonele montane și submontane din Muntenia și Oltenia, unde doar cu totul izolat vor fi posibile averse slabe de ploaie. Vântul va prezenta intensificări în regiunile extracarpatice și pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor avea valori de la 10 grade în nordul Moldovei, până la 22 de grade în sudul Banatului și vestul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între -2 și 9 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, până în jur de -5 grade. Spre sfârșitul nopții, se va semnala brumă îndeosebi în nord-estul și centrul țării. Izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

Și în București vremea se răcește, maxima fiind 16-17 grade, iar minima, de 3-4 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va prezenta unele intensificări în cursul zilei.

Duminică cerul va fi variabil, iar vremea, pedominant, frumoasă. Valorile termice vor fi în creștere față de intervalul anterior, maximele fiind cuprinse între 12 și 22 de grade, iar minimele, între 0 și 11 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. În zonele joase, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.