Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că temperatura va scăde, în weekend, în majoritatea zonelor, însă valorile termice vor fi, în continuare, mai ridicate decât este normal, în această perioadă.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă temperaturile vor fi cuprinse între 2 și 12 grade, iar cel mai cald va fi în dealurile din sud-vestul și nord-estul țării. Temperaturile minime se vor situa între -4 și 4 grade, mai coborâte în depresiuni până spre - 8 grade.

În vestul, sudul și centrul țării se vor semnala nori joși și ceață.  Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în special pe crestele montane. 

Cerul va fi înnorat duminică, iar în noaptea de duminică spre luni sunt posibile ploi. 

În Banat, vremea se răcește ușor de vineri, iar temperaturile vor persista până duminică. De săptămâna viitoare,  se vor înregistra medii pozitive ale temperaturii aerului și, atât maximele, cât și minimele, vor fi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă a anului

În Crișana, temperaturile se răcesc până duminică, iar apoi se vor înregistra medii preponderent pozitive ale temperaturii aerului, în timp ce maximele și minimele vor fi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. Meteorologii avertizează că ar putea ploua local.

În Transilvania, vremea se răcește la finalul săptămânii, iar de luni se vor înregistra temperaturi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. Meteorologii avertizează că ar putea ploua local.

În Maramureș, vremea se răcește, în weekend, iar de luni se vor înregistra în cursul zilei medii pozitive ale temperaturii aerului. Minimele vor fi, de asemenea, ușor mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. 

În Moldova, la finalul săptămânii valorile termice nocturne vor ajunge să depășească ușor punctul de îngheț. Ulterior, până pe 7 februarie, se vor înregistra medii pozitive ale temperaturii aerului, ziua și ușor negative, noaptea, condiții în care atât maximele, cât și minimele vor fi ușor mai ridicate decât normele termice din această perioadă a anului. 

În Dobrogea, vremea va fi caldă, atât ziua, cât și noaptea. Local, va ploua slab.

În Muntenia, vremea se răcește ușor în weekend. Totodată, meteorologii avertizează că va ploua slab, în anumite zone.

În Oltenia, vremea se va încălzi, temperaturile nocturne atingând 0 grade.