Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, îndeosebi în regiunile extracarpatice, la deal și la munte.

Sâmbătă, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 14 grade, iar cele minime se vor încadra între -4...-3 grade în depresiuni și 6...7 grade în Dealurile de Vest și pe litoral. Cerul va fi variabil, dar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, local dimineața și pe spații restrânse apoi, se va semnala nebulozitate joasă și ceață. Izolat, în special în Transilvania și Maramureș, vor fi ploi slabe sau burniță, iar la munte vor fi posibile precipitații mixte. În celelalte zone, ceața va fi prezentă pe areale restrânse, dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, cu precădere în zona Carpaților Orientali și trecătoare în partea de est a teritoriului. 

La București, vremea se va menține caldă pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 1...3 grade. Cerul va fi variabil, dar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață sau nebulozitateb joasă. Vântul va sufla slab și moderat.
 
Duminică, în țară, valorile termice vor marca o creștere față de ziua precedentă și vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, mai ales în partea de sud și de est a țării. Cerul va avea înnorări în regiunile nordice, îndeosebi în cursul nopții, când izolat, vor fi posibile ploi slabe. În restul teritoriului cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief, cu precădere din Banat, Crișana și Transilvania, pe arii restrânse ziua și local noaptea se va semnala ceață sau nebulozitate joasă și vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în zonele cu ceață persistentă și în jur de 18 grade în zona subcarpatică a Munteniei, Olteniei și Moldovei, iar cele minime se vor încadra, în general, între -3 și 5 grade.