Vremea se încălzește, astfel că va fi mult mai cald decât în mod obișnuit pentru această dată, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Luni, maximele se vor încadra între 10 și 22 de grade Celsius, cu valori mai mari în sud, iar cele minimele, între -2 și 9 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări, la începutul zilei, în zona Carpaților Orientali, unde temporar se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de ploaie, iar noaptea în regiunile intracarpatice, unde, doar izolat spre dimineață, este posibil să plouă slab. Local și temporar, vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, dar cu viteze de până la 50...60 km/h.

În București, temperatura maximă va fi de 18-19 grade Celsius, iar cea minimă de 5-7 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea unele intensificări pe parcursul zilei.

Marți, se menține caldă, în special în regiunile sudice și sud-estice. Maximele se vor încadra între 11 și 24 grade, iar cele minime între 2 și 11 grade. Înnorările se vor accentua treptat începând din regiunile vestice și, îndeosebi în a doua parte a intervalului, va ploua, în general slab cantitativ, în majoritatea zonelor. Ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi posibile descărcări electrice. Spre dimineață în zona înaltă din nordul Carpaților Orientali, trecător, precipitațiile vor fi mixte.