În următoarele zile, vremea se schimbă, iar precipitațiilor vor cuprinde treptat toată țara, inițial pe arii relativ extinse în partea de vest, centru și nord, dar și în zonele de deal și de munte din rest. Frigul se instalează, iar maximele nu vor mai depăși 5 grade.

Astfel, conform prognozei ANM, valabilă pentru perioada 19 februarie - 4 martie, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, în special pe durata nopților, în timp ce precipitațiile vor fi prezente pe tot parcursul intervalului, cu mici intermitențe la nivel local.

În Banat, până pe 23 februarie, valorile de temperatură vor avea mici variații de la o zi la alta, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 4 - 6 grade, iar cea a temperaturilor minime va oscila ușor în jurul a -1 grad. În intervalul 24 - 27 februarie, procesul de răcire va fi important și, ca urmare, media maximelor diurne va ajunge la -3 grade, iar minimele nocturne vor coborî, în medie, spre -10 grade. Începând din 28 februarie, pe fondul încălzirii vremii, regimul termic se va apropia treptat de cel normal din această perioadă a anului și în data de 4 martie se va înregistra o medie de 3 - 5 grade a temperaturii maxime și în jurul a -3 grade a celei minime. În prima săptămână vor fi zilnic precipitații pe arii relativ extinse, predominant ploi și, îndeosebi, în intervalul 24 - 25 februarie, local mai însemnate cantitativ. Ulterior, va crește probabilitatea apariției precipitațiilor mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, dar în general slabe.

În Crișana, valorile de temperatură vor avea mici variații de la o zi la alta până pe 23 februarie și vor fi caracterizate printr-o medie a temperaturilor maxime de 5 - 6 grade. Temperaturile minime vor oscila între -3 și zero grade. În intervalul 24 - 27 februarie, procesul de răcire va fi important și, ca urmare, media maximelor diurne va ajunge la -4 grade, iar minimele nocturne vor coborî, în medie, spre -10 grade. Începând din 28 februarie, pe fondul încălzirii vremii, regimul termic se va apropia treptat de cel normal din această perioadă, astfel că, în 4 martie, se va atinge o medie de 3 - 4 grade a temperaturii maxime și de -3 grade a celei minime. În prima săptămână vor fi zilnic precipitații pe arii relativ extinse, predominant ploi, local mai însemnate cantitativ în intervalul 23 - 24 februarie. Ulterior, va crește probabilitatea apariției precipitațiilor, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, dar în general slabe.

În Transilvania, între 19 și 24 februarie, media temperaturilor diurne va avea ușoare variații de la o zi la alta, urmând a se încadra între 2 și 4 grade, în timp ce minimele nocturne vor avea medii cuprinse între -7 și -4 grade. Vremea se va răci până pe 27 februarie, când în medie vor fi temperaturi maxime între -4 și -5 grade, iar media temperaturii minime va coborî sub -12 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat iar regimul termic va reveni în vecinătatea normelor acestei perioade din an. Astfel, se va ajunge în 4 martie la valori termice maxime diurne, în medie, de 2 - 3 grade și o medie a minimelor nocturne în jur de -6 grade. Probabilitatea pentru precipitații slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni, iar în intervalul 23 - 25 februarie acestea pot fi local mai importante cantitativ.

În Maramureș, valorile de temperatură vor avea mici variații de la o zi la alta până pe 23 februarie și vor fi caracterizate printr-o medie a temperaturilor maxime de 3 - 4 grade, iar cea a temperaturilor minime va oscila între -5 și -2 grade. În intervalul 24 - 26 februarie, procesul de răcire va fi important și ca urmare media maximelor diurne va ajunge la -6 grade, iar minimele nocturne vor coborî, în medie, spre -12 grade. Începând din 27 februarie, pe fondul încălzirii vremii, regimul termic se va apropia treptat de cel normal din această perioadă astfel că, în 4 martie, se va atinge o medie de 2 - 3 grade a temperaturii maxime și de -4 grade a celei minime. În prima săptămână vor fi aproape zilnic precipitații mixte pe arii relativ extinse care, în intervalul 23 - 24 februarie, vor fi local mai însemnate cantitativ. Probabilitatea apariției precipitațiilor va crește ulterior, acestea fiind mai ales sub formă de ninsoare, dar în general slabe.

În Moldova, între 19 și 24 februarie, media temperaturilor diurne va avea ușoare variații de la o zi la alta, urmând a se menține apropiată de zero grade, în timp ce minimele nocturne vor avea medii cuprinse între -9 și -3 grade. Apoi, vremea se va răci până pe 27 februarie, când în medie vor fi temperaturi maxime de la -5 la -7 grade, iar media temperaturii minime va coborî sub -12 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, iar regimul termic va reveni în jurul normelor acestei perioade din an. Astfel, se va ajunge în 4 martie la valori termice maxime diurne, în medie, de 1 - 2 grade și o medie a minimelor nocturne în jur de -6 grade. Probabilitatea pentru precipitații slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni, iar în unele zile acestea pot fi izolat mai importante cantitativ.

În Dobrogea, până pe 24 februarie, valorile de temperatură vor avea mici variații de la o zi la alta, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 3 - 4 grade, iar cea a temperaturilor minime va oscila ușor în jurul a zero grade. În intervalul 25 - 27 februarie, procesul de răcire va fi important și, ca urmare, media maximelor diurne va ajunge la -2 grade, iar minimele nocturne vor coborî, în medie, spre -7 grade. Începând din 28 februarie, pe fondul încălzirii vremii, regimul termic se va apropia treptat de cel normal din această perioadă a anului .i în data de 4 martie se va înregistra o medie de 5 - 6 grade a temperaturii maxime și în jurul a -1 grad a celei minime. Sub aspect pluviometric se prognozează un procent ridicat de apariție a precipitațiilor aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ.

În Muntenia, în primele două zile din interval, temperaturile maxime, în medie de 1 - 2 grade, se vor situa sub cele caracteristice acestei perioade, iar cele minime vor coborî până spre -5 grade. O ușoară încălzire se va resimți în a doua parte a primei săptămâni, când maximele se vor situa, în medie, în jurul a 4 grade, iar minimele vor avea o medie de la -2 la zero grade. A doua săptămână de prognoză va debuta cu o răcire pronunțată, astfel încât mediile diurne vor fi cuprinse între -4 și -2 grade, iar nopțile vor deveni geroase pe arii restrânse, cu temperaturi ce vor coborî spre -10 grade. Începutul lunii martie va marca o ușoară revenire sub aspect termic, spre valori în medie de 4 - 6 grade, ziua, și de la -6 la -4 grade, noaptea. Sub aspect pluviometric se prognozează un procent ridicat de apariție a precipitațiilor aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, însă acestea nu vor fi însemnate cantitativ.

În Oltenia, valorile termice diurne vor avea variații mici în prima săptămână a intervalului de prognoză, astfel încât la început vor continua să scadă ușor, până la valori medii în jurul a două grade, apoi, în intervalul 21 - 24 februarie, se estimează o revenire spre maxime caracteristice perioadei, în medie între 2 și 4 grade. După acest interval, în condițiile unei răciri semnificative, maximele termice vor scădea până în jurul a -4 grade, dar debutul lunii martie va aduce valori diurne mai apropiate de normal. Regimul termic nocturn va urma în general același parcurs, variații mici în prima parte, cu cea mai rece noapte în data de 20 februarie, când se estimează a se înregistra în medie de la -4 la -2 grade și o scădere pronunțată în intervalul 24 - 28 februarie, local cu ger și valori medii minime de până la grade. Probabilitatea apariției precipitațiilor slabe va fi ridicată în majoritatea zilelor, iar în intervalul 20 - 24 februarie e posibil ca acestea să fie moderate cantitativ, în special în zona deluroasă.

La munte, în primele zile ale intervalului, variațiile termice nu vor fi semnificative, astfel încât se va resimți o ușoară răcire a vremii, dar până în data de 23 februarie situația se va redresa ușor, condiții în care valorile maxime vor avea în medie între -4 și -2 grade, iar cele minime între -10 și -8 grade. După această dată, vremea va marca un proces de răcire accentuată ce se va resimți atât în valorile diurne, ce se vor situa între -10 și -6 grade, cât și în cele nocturne, care vor coborî spre valori medii în jurul a -15 grade. Începând cu 27 februarie, vremea se va încălzi ușor și treptat, așa încât media temperaturilor se va apropia în timpul zilei de -2 grade, iar cea din cursul nopților se va situa între -14 și -12 grade. Precipitațiile, predominant ninsori, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de două săptămâni, dar în majoritatea zilelor vor fi pe arii restrânse și nu foarte însemnate cantitativ