Vremea va fi rece în weekend, iar temperatura minimă va ajunge la -15 grade în Maramureș, Transilvania și Crișana, anunță reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), precizând că, în aproape toată țara, va ninge, informează Mediafax.

„În acest weekend, vremea va fi rece la nivelul întregii țări cu temperaturi maxime negative în Vestul, Nordul și Centrul țării și ușor pozitive în Sud. (...) Temperaturile minime vor fi negative în toată țara. Se vor înregistra valori de până la -7, -8 chiar și -9 grade”, a declarat pentru Mediafax, Alina Șerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie.

Reprezentantul ANM anunță că în noaptea de duminică spre luni va fi mai rece. Astfel, în Maramureș, Transilvania și Crișana, vremea va deveni geroasă cu temperaturi minime sub -10 grade, chiar și -15, poate ușor mai coborâte de atât în depresiuni.

„Vor fi și precipitații sub formă de ninsoare sâmbătă, în regiunile Vestice, Nord-Vestice, iar noaptea se vor extinde și în celelalte regiuni. Duminică, vremea va fi în general închisă, cu ninsori în aproape toată țara, pe arii mai extinse în Sud, Centru și Est, iar pe arii mai restrânse în Vest și Nord, acolo unde de altfel în noaptea de duminică spre luni cerul va deveni variabil, motiv pentru care temperaturile vor ajunge sub pragul gerului, sub -10 grade”, a mai spus meteorologul de serviciu.

Și în Capitală vremea va fi rece. Sâmbătă și duminică, în timpul zilei, va fi în jur de un grad, iar în timpul nopții se vor înregistra -6, -7 grade.
Duminică temporar va ninge și în București.