Controversa anului în meteorologie! Două publicații de prestigiu din Europa se folosesc de declarațiile aceluiași meteorolog pentru a anunța, aproape concomitent, că pe continent urmează fie cea mai grea iarnă din ultima sută de ani, fie cea mai caldă iarnă din ultimii 136 de ani.

Agenția franceză mesastuces.net anunța, în urmă cu două zile, că Europa va fi lovită de cea mai rece iarnă din ultimul secol și cita o declarație a meteorologului german Dominik Jung, care susținea că vom avea o iarnă extrem de rece și că temperaturile din ianuarie și din februarie vor fi foarte scăzute.
 
Cu toate acestea, publicația germană BILD, citată de b1.ro, a publicat un articol pe 27 septembrie, în care anunța cea mai caldă vară din ultimii 136 de ani, iar în textul articolul folosește previziunile aceluiași meteorolog, Dominik Jung, care explică cum toamna lui 2006 a fost una foarte caldă și a dus la cele mai mari temperaturi întregistrate în timpul iernii.
 
Pentru că și toamna lui 2016 este una caldă, vom avea parte în sezonul rece de noi recorduri de temperaturi ridicate pentru lunile de iarnă.