Controversa anului în meteorologie! Două publicații de prestigiu din Europa se folosesc de declarațiile aceluiași meteorolog pentru a anunța, aproape concomitent, că pe continent urmează fie cea mai grea iarnă din ultima sută de ani, fie cea mai caldă iarnă din ultimii 136 de ani.

Agenția franceză mesastuces.net anunța, în urmă cu două zile, că Europa va fi lovită de cea mai rece iarnă din ultimul secol și cita o declarație a meteorologului german Dominik Jung, care susținea că vom avea o iarnă extrem de rece și că temperaturile din ianuarie și din februarie vor fi foarte scăzute.
 
Cu toate acestea, publicația germană BILD, citată de b1.ro, a publicat un articol pe 27 septembrie, în care anunța cea mai caldă vară din ultimii 136 de ani, iar în textul articolul folosește previziunile aceluiași meteorolog, Dominik Jung, care explică cum toamna lui 2006 a fost una foarte caldă și a dus la cele mai mari temperaturi întregistrate în timpul iernii.
 
Pentru că și toamna lui 2016 este una caldă, vom avea parte în sezonul rece de noi recorduri de temperaturi ridicate pentru lunile de iarnă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews