Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare meteorologică de vreme rea valabilă începând de duminică, de la ora 14.00, și până lână luni, la ora 9.00, interval în care sunt prognozate intensificări ale vântului, ploi și ninsori în zonele montane.

Potrivit avertizării meteorologice, în Carpații Orientali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în cursul serii și al nopții de duminică spre luni vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și în Carpații Meridionali.

De asemenea, vor fi intensificări temporare ale vântului, în special în regiunile sudice, cu viteze care vor depăși la rafală 40 - 50 de kilometri pe oră, iar pe crestele montane viteza vântului va fi de 60 de kilometri pe oră și ar putea să viscolească ninsoarea.

Meteorologii spun și că în restul țării va ploua, iar trecător, în Subcarpații Moldovei și în estul Transilvaniei, se vor semnala precipitații. Cantitățile de apă vor depăși local 10 - 15 litri pe metrul pătrat, iar în nord-vest, centru și est, izolat 20 - 25 de litri pe metrul pătrat.