Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori, viscol și polei pentru sud-estul țării, care va intra în vigoare în această seară, de la ora 22:00, și este valabil până miercuri, la ora 8:00. Sunt vizate șapte județe.

Pe parcursul nopții de marți spre miercuri (10/11 ianuarie) în județele Constanța și Tulcea vor fi intervale cu rafale de vânt de  70-80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar și precipitații mixte ce vor depune polei.

De asemenea, în noaptea de marți spre miercuri (10/11 ianuarie) și în prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău și Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70-80 km/h, troienind zăpada și reducând vizibilitatea sub 50 m. Pentru această zonă, codul portocaliu intră în vigoare marți de la ora 23:00 și este valabil până miercuri la ora 15:00.

Începând de marți, ora 21:00 și până miercuri, ora 21:00, aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică și va cuprinde treptat jumătatea de est a țării, care este vizată de un cod galben. În cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, în zona Carpaților de Curbură și temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului vor fi și în Oltenia, spulberând trecător zăpada.

În aproape toată țara se menține pentru marți avertizarea cod portocaliu de ger.

În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania și în Maramureș, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 și -15 grade, iar maximele între -15 și -10 grade.

În Crișana și în Banat vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopților și al dimineților, când valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade.