Meteorologii au emis o informare de arșiță pentru perioada următoare. În zonele de câmpie, temperaturile maxime vor trece de 35 de grade Celsius la umbră, dar valori de peste 30 de grade vor fi și în mare parte din restul țării, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Temperaturile vor fi greu de suportat și după apusul soarelui, mai ales în sud unde se anunță nopți tropicale, cu minime de peste 20 de grade Celsius .

Potrivit meteorologilor, în zilele 12, 13 și 14 iulie vremea călduroasă va persista în toată țara.

În primele două zile va fi caniculă în vest și sud-vest unde vor fi valori maxime de 35 — 37 de grade. De asemenea, joi, 14 iulie, canicula va cuprinde și regiunile sudice și centrale, iar în Lunca Dunării se vor înregistra temperaturi în jurul a 38 de grade, potrivit Agerpres.

Disconfortul termic se va accentua, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități pe areale din ce în ce mai extinse.

ANM menționează că, din a doua parte a zilei de joi, 14 iulie, gradul de instabilitate atmosferică va fi în accentuare treptată, iar valorile termice vor scădea semnificativ în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul teritoriului unde, local, canicula va persista și în data de 15 iulie.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza informarea emisă luni.

 Canicula va fi mai intensă la început în vest și sud-vest, apoi, în cursul zilei de joi, se va muta în regiunile sudice și centrale.