Stația meteo din Întorsura Buzăului a înregistrat marți dimineață cea mai scăzută temperatură din această iarnă, minus 32 grade Celsius. 

Potrivit meteorologului de serviciu, Viorica Ienea, minima a fost înregistrată în jurul orei 7,30, după care temperatura a început să crească ușor.

"A fost o noapte extrem de geroasă. Temperaturile au oscilat între minus 27 și minus 30,5 grade Celsius toată noaptea. Minima a fost de minus 32 de grade Celsius la ora 7,30 dimineața, iar în jurul orei 8,00 a urcat la minus 31,8 grade", a declarat, Viorica Ienea.


Potrivit prognozei meteo, este posibil să ningă începând de miercuri, prin urmare gerul se va mai domoli.

Meteorologii spun că este una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani din cauza temperaturilor extrem de scăzute care s-au menținut zile și nopți la rând. În ajunul Anului Nou, la Întorsura Buzăului, mercurul termometrelor a coborât până la minus 24,2 grade Celsius, iar de atunci nu s-au mai înregistrat valori pozitive.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în județul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.