Stația meteo din Întorsura Buzăului a înregistrat marți dimineață cea mai scăzută temperatură din această iarnă, minus 32 grade Celsius. 

Potrivit meteorologului de serviciu, Viorica Ienea, minima a fost înregistrată în jurul orei 7,30, după care temperatura a început să crească ușor.

"A fost o noapte extrem de geroasă. Temperaturile au oscilat între minus 27 și minus 30,5 grade Celsius toată noaptea. Minima a fost de minus 32 de grade Celsius la ora 7,30 dimineața, iar în jurul orei 8,00 a urcat la minus 31,8 grade", a declarat, Viorica Ienea.


Potrivit prognozei meteo, este posibil să ningă începând de miercuri, prin urmare gerul se va mai domoli.

Meteorologii spun că este una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani din cauza temperaturilor extrem de scăzute care s-au menținut zile și nopți la rând. În ajunul Anului Nou, la Întorsura Buzăului, mercurul termometrelor a coborât până la minus 24,2 grade Celsius, iar de atunci nu s-au mai înregistrat valori pozitive.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în județul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews