Dobrogea, Banat, Crișana, sudul Olteniei, precum și sudul și estul Munteniei se vor afla de duminică după-amiaza până luni seara sub incidența unei informări meteorologice de ploi, lapoviță, ninsoare și intensificări ale vântului.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), din 21 ianuarie, ora 16:00 și până pe 22 ianuarie, ora 22:00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice, și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. În jumătatea de sud a țării și în zona montană se vor cumula cantități de apă de 10-15 l/mp și izolat, îndeosebi în Dobrogea, 30-35 l/mp.

Până în dimineața zilei de luni (22 ianuarie), în Dobrogea vor predomina ploile, iar în Banat, Crișana, sudul Olteniei, precum și în sudul și estul Munteniei vor fi precipitații mixte. În celelalte regiuni, iar în cursul zilei de luni și în sud și sud-est vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări în vestul și sudul teritoriului, cu viteze de 45-55 km/h, iar pe crestele montane, 60-70 km/h.

În regiunile sud-estice vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de luni spre marți (22/23 ianuarie) spulberând zăpada.

De asemenea, meteorologii au emis din 21 ianuarie, ora 20:00 și până pe 22 ianuarie, ora 11:00, un Cod galben de ninsori în general însemnate cantitativ și strat consistent de zăpadă.

Astfel, în județele Caraș-Severin, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea, și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brașov, Dâmbovița și Prahova, vor predomina ninsorile, în general, însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă.

În plus, în 22 ianuarie, de la ora 05:00 la ora 22:00, este Cod galben de intensificări susținute ale vântului și ninsori viscolite în județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea. Conform ANM, treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafala în general de 65-75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

ANM precizează că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza prognoza.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews