Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, polei și vreme deosebit de rece, valabilă până marți, la ora 21:00, la nivelul întregii țări.

Astfel,ANM avertizează că  vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, în extindere treptată dinspre sud-vest. În jumătatea de sud a țării și la munte acestea vor fi în general moderate cantitativ. Se va semnala polei sau ghețuș, în special în sudul teritoriului, iar vântul va avea unele intensificări. Vremea se va menține deosebit de rece, mai ales în regiunile extracarpatice.
 
Luni, vremea va fi deosebit de rece, mai ales în regiunile extracarpatice, iar în Moldova și în estul Transilvaniei, dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ger. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 grade în nordul Moldovei și 8...9 grade în Transilvania, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -9 și 1 grad. Cerul va fi mai mult noros. Temporar vor fi precipitații în toate regiunile, în extindere treptată dinspre sud-vest, iar în jumătatea de sud a țării și la munte vor fi în general moderate cantitativ. Acestea vor fi mixte ziua și mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare seara și noaptea. Se va semnala polei sau ghețuș, în special în sudul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice, dar mai ales în Banat.

Marți, vremea va rămâne deosebit de rece, iar cerul va fi mai mult noros. Vor fi precipitații pe arii extinse ziua, când în sud-est se vor înregistra și cantități de apă mai importante, și pe spații mici noaptea, în general slabe, mai ales în est. Precipitațiile vor fi mixte în extremitățile de sud-est și sud-vest ale teritoriului, unde pe arii restrânse se va forma polei și mai ales sub formă de ninsoare în rest. În Muntenia, Dobrogea și pe crestele montane vântul va avea intensificări și local ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -5 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 și 1 grad. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață, îndeosebi în regiunile sudice.